Curs de Introducere in Cybersecurity – ONLINE

curs introducere in cybersecurity
curs introducere in cybersecurity battlegroup

Descrierea cursului

Cu ajutorul acestui curs de introducere in cybersecurity, veți dobândi o imagine de ansamblu asupra diverselor ramuri ale securității sistemelor informatice. Veți învăța concepte, probleme și instrumente de securitate cibernetică esențiale pentru rezolvarea problemelor de suguranță a datelor.

Activitățile din cadrul acestui program se desfăsoară in sistem self-paced, cursanții având posibilitatea de a parcurge modulele cursului in ritmul propriu, nefiind limitați la anumite intervale orare in care să finalizeze activitățile de invățare si evaluare.

Cursul de Introducere in Cybersecurity se desfăsoară exclusiv online, prin intermediul platformei de e-learning Eduflow.

Veți avea oportunitatea de a învăța tehnici esențiale pentru protejarea sistemelor și a infrastructurilor de rețea, analiza și monitorizarea potențialelor amenințări și atacuri, conceperea și implementarea de soluții de securitate pentru organizații mari sau mici.

Acest curs face parte din programul Data Protection Masterclass în domeniul securității datelor personale, oferit de Battlegroup Cybersecurity, o divizie a companiei Battlegroup. Celelalte cursuri din acest program sunt:

Ce veți învăța:

 • Fundamentele administrării rețelelor și a sistemelor informatice;
 • Aplicarea principiilor de securizare a informațiilor: confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea datelor;
 • Prevenirea și detecția atacurilor informatice;
 • Conceptele de bază ale criptografiei.

Cerințe preliminare

Pentru cursul de introducere in cybersecurity nu sunt solicitate cerințe privind nivelul minim de educație. Cu toate acestea, el este recomandat absolvenților de studii superioare și celor care dețin cunoștințe minimale de limba engleză.

Tematica de curs:

Modulul 1:

 • Secțiunea 0: Introducere
 • Secțiunea 1: Concepte și probleme de securitate 1
 • Secțiunea 2: Concepte și probleme de securitate 2

Modulul 2:

 • Secțiunea 3: Criptografie
 • Secțiunea 4: Rețele informatice 1
 • Secțiunea 5: Rețele informatice 2

Modulul 3:

 • Secțiunea 6: Administrarea sistemelor informatice
 • Secțiunea 7: Detectarea și prevenirea atacurilor informatice
 • Secțiunea 8: Malware și criminalistică informatică
 • Concluzii

Durata și costuri. Înscriere

Acest curs se desfășoară pe durata a sapte zile, conform planificării detaliate în formularul de înscriere de mai jos.

Costul total al cursului online este de 350 lei, redus pe toata durata lunii aprilie de la 990 lei, in acest tarif fiind inclus suportul de curs, examinarea și certificatele de absolvire.

Înscrierile pentru acest curs se fac exclusiv online, prin completarea datelor din formularul de înscriere de mai jos. Ulterior transmiterii formularului, participanții vor primi la adresa de email furnizată, confirmarea înscrierii la acest curs, împreună cu factura proforma ce va trebui achitată cel târziu cu doua zile înainte de începerea cursului. Nu va fi acceptată plata în numerar. Formularul pentru inscrierea la curs reprezintă o comandă fermă din partea solicitantului si ține loc de contract (impreună cu confirmarea participării la curs) pentru prestarea serviciilor de instruire conform O.M.F.P. nr . 29 /14.01.2003. După efectuarea plății, fiecare cursant va primi pe adresa de e-mail folosită la inscriere accesul in cadrul grupei pentru care a optat.

Rețineți faptul că fiecare participant va trebui să isi creeze un cont de utilizator pe platforma Eduflow pentru a putea accesa cursul.

Examinare și certificate

Fiecare dintre cele 3 module ale cursului de introducere in cybersecurity se finalizează cu o evaluare intermediară. Rezultatul acestor 3 evaluări intermediare nu se va lua in considerare pentru evaluarea finală. La finalul cursului, toți participanții vor susține un test final de verificare a cunoștințelor obținute. Examinarea presupune un test-grila cu 20 de întrebări din cele 8 secțiuni ale cursului, fiecare întrebare având o singura varianta de răspuns corecta. Notarea se va face pe sistemul admis/respins, fiind necesar un procent de 70% răspunsuri corecte pentru a fi declarat admis.

Ulterior examinării, fiecare cursant care a promovat examinarea finală va primi un certificat electronic ce atestă participarea și absolvirea cursului, împreună cu un supliment descriptiv al modulelor studiate.

 

Lector:

Ovidiu CĂLINESCU

Expert în securitate națională si euro-atlantică

Senior Consultant in Securitate Cibernetică

Data Protection Specialist (EU GDPR, UK Data Protection, US Privacy Shield, US CCPA)

 

Formular de înscriere

Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Open chat
Bun venit!
Cu ce vă putem ajuta?
%d blogeri au apreciat: